Goedkoop beleggen

Iedere ervaren belegger weet als geen ander hoe belangrijk transactiekosten zijn. Hoe goedkoper men belegt, hoe meer pure winst men overhoudt. Er zijn tal van aanbieders voor de handel in beursgerelateerde producten. De prijzen per transactie kunnen behoorlijk uiteen lopen.

Goedkope brokers: blijf alert

Om goedkoop te beleggen moet men rekening houden met een aantal zaken voor men een keuze maakt voor een online broker. Vaak lijken brokers goedkoop, maar zijn er veel verborgen kosten waar men later achter komt. Zo rekenen veel online brokers een minimale prijs per transactie of een aantal contracten die per transactie aan- of verkocht dienen te worden. Zo zijn kleine transacties onvoordelig om via deze brokers te maken.

Een andere vorm van verborgen kosten zijn de kosten voor koersinformatie, nieuwsdiensten en dure abonnementen op technische analysetools. Zo kan een goedkope broker ineens toch behoorlijk duur worden.


Startende beleggers

Voor de startende belegger is het van belang een broker te zoeken die kosten berekent naar rato van wat men aan- of verkoopt. Zo zijn kleine transacties veel goedkoper. Deze kunnen op deze manier beperkt worden tot minder dan 1 euro per uitgevoerde order.

biedt haar klanten een platform waar men op een goedkope manier kennis kan maken met beleggen. Transparant, zonder verborgen kosten, op een voordelige manier beleggen. De enige kosten die het platform aan u rekent zijn die van de spread tussen bied- en laatkoersen. Lees hier meer informatie over onze brokerdiensten.