In de stille handel beurzen gestegen

30 mei 2013 |

Tijdens een stille handelssessie afgelopen maandag stegen de Europese aandelenmarkten heel licht, de omzetten bleven echter erg laag, mede vanwege dat de markten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gesloten bleven.

In de middaghandel noteerde de AEX-index in Amsterdam 0,4 procent hoger. De eindstand was 365,94 punten. De Midkap klom op tot 539,02 punten en liet dus een stijging zien van 0,1 procent.
In Frankfurt (de DAX) steeg met 0,7 procent en in Parijs steeg de CAC-index met 0,8 procent. Vanwege een Bank-Holiday was de FTSE in London gesloten en Wall Street was dicht wegens Memorial Day. Eerder op de dag ging in Tokio de Nikkei met maar liefst 3 procent omlaag.

Cees Smit van Today’s Beheer: “het is wel echt verrassend dat we ondanks de stevige koersdaling in Japan toch hoger staan. Verder was het een saaie dag met heel weinig nieuws. New York en London waren dicht en dan zie je wel vaker dat we hoger gaan als Wall Street dicht blijft.”

Nutreco

Nutreco diervoederbedrijf, ging aan kop In de Midkap met een stijging van 1,6 procent. Door een adviesverhoging van ING profiteerde het aandeel hier goed van.

Kleinere fondsen

Vivenda Media Groep behoort bij de kleinere fondsen (VMG) en ging bijna 50 procent omhoog tot circa 13 Eurocent. Op dit moment is het bedrijf bezig om met verschillende potentiële overname- of fusiekandidaten te overleggen om nieuwe activiteiten onder te brengen in de huidige beurshuls.

Fugro

Een sterkste stijger in de AEX met een winst van 2,6 procent was bodemonderzoeker Fugro terwijl de PostNL (postbezorger) de grootste daler was postbezorger met een verlies van 0,7 procent.

ING

ING bank en verzekeraar won 1 procent. In Zuid Korea wil Tongyang Life de levensverzekeringsactiviteiten van ING overnemen. Dit bleek uit een melding van het bedrijf bij de toezichthouder in het Aziatische land. Vorige week werd al heeft Kyobo Life Insurance een bod heeft uitgebracht op de Zuid-Koreaanse levensverzekeringstak van ING.

Club Med

Club Med (Club Méditerranée) in Parijs maakte maar liefst een koerssprong van 22 procent!
Twee van de grootste aandeelhouders van deze Franse uitbater van luxe vakantieresorts willen het bedrijf van de beurs halen. Een overnameprijs werd tot dusver nog niet vermeld.

Bij sluiting van de Europese beurzen op afgelopen vrijdag was de Euro 1,2920 dollar waard
en maandag was dat 1,2939 dollar.
De Amerikaanse olieprijs daalde 0,6 procent tot 93,56 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper, en sloot op 102,41 dollar.

Particuliere beleggers zorgde nog wel voor enige volumes een cfd brokerliet ons weten dat zij nog goede volumes van particuliere beleggers hebben verwerkt.

Terug naar overzicht