ING optimistisch aandelen Benelux

17 maart 2014 |

ING heeft maandag een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat de vooruitzichten op economisch gebied voor de aandelen van bedrijven uit Nederland, België en Luxemburg een positief saldo hebben. Het rapport van ING ging over favoriete Benelux aandelen.

De ING bank ziet een goede kans op een verdere verbetering van de aandelenmarkt. De groei in China wordt veroorzaakt door de onrustige tijd in Oekraïne en Rusland. Volgens veel analisten heeft dit ook een positief effect op de koopkansen. Bedrijven die gevestigd zijn in de Benelux kunnen profijt hebben van de genezing van de lonen in Amerika. Ook zijn de positieve kapitaalstromen en een ruim monetair beleid ook goed voor aandelen. Daarnaast heeft het economische herstel in Europa ook een gunstige invloed op de aandelenmarkt, al kan dit ook zorgen voor een duurdere valuta.

Er zijn veel koersen flink gestegen. Maar volgens analisten van ING is de waardering nog goed in verhouding. De cijfers van de winst zullen moeten verbeteren om nog verder te stijgen. ING is wat dat betreft neutraal.
Op het favorietenlijstje van de bank staan onder anderen Ageas, Beter Bed, ASML, Randstad, Heiniken en Inubail-Rodamco. Het minst favoriet zijn Ahold en Brunel.

Terug naar overzicht