Investeren in windmolenpark

6 februari 2014 |

Halverwege 2013 is er onderzoek gedaan waaruit bleek dat maar liefst 60% van de huishoudens die geïnteresseerd zijn in de beurs liever zijn geld besteed in obligaties (waarbij de rente vaststaat en een bepaalde tijd loopt) dan in aandelen. 10% van de ondervraagde huishoudens zeggen een voorkeur te hebben voor aandelen.

Hierop gaat Windpark Westermeerwind goed inspelen. Zij willen huishoudens een kans geven en gaan aandelen en obligaties aanbieden. Windpark Westermeerwind is een onderdeel van het Windpark Noordoostpolder. Het bedrijf gaat in de loop van de tijd zo’n 48 windmolens plaatsen in het IJsselmeer en langs de Wester- en Noordermeerdijk. Mensen die uit Urk, Lemsterland en de Noordoostpolder komen, kunnen gaan participeren in dat park, wat in 2016 gereed moet zijn. De mogelijkheid om te participeren moet ongeveer een jaar later komen.

Projectmanager Anne de Groot van Ventolines, vertelt dat er veel vraag naar obligaties was. De gemeente en initiatiefnemers wilden hier iets mee doen. Ze hebben altijd gezegd dat het windmolenpark een park moet zijn voor en door de polder. Ze houden rekening met de voorkeuren van de inwoners. Het is een uniek plan in Nederland dat het mogelijk is om in aandelen én in obligaties te investeren.

Terug naar overzicht