Koersdaling van 30 procent mogelijk

3 februari 2014 |

De aandelenmarkt heeft nog niet de allerhoogste top bereikt. Maar als je kijkt naar de waardering van S&P 500, zie je dat de koersen wat betreft aandelen aan het dalen is. Ze zullen misschien ook wel erg onderuit gaan. Deze daling kan wel zo’n 30% zijn! Dit zegt Bill Fleckenstein (van Fleckenstein Capital) in een interview wat hij onlangs gaf aan CNBC.

Hij zegt dat de verhoudingen op dit moment qua koersen ongeveer 16 a 17 keer de winst zijn. Het is maar de vraag of je 16 keer de winst wilt betalen voor een S&P bedrijf. Hij vraagt zich af waarom dat niet 11 of misschien 12 keer is. Als je het op deze wijze bekijkt, zou er een kwart of wel 30 procent van af kunnen. Bill deed deze uitspraken voordat de rente werd verlaagd in Turkije.

Bill Fleckenstein is een bekende short seller. Hij heeft goed verdiend in de crisis van 2008.
Volgens Bill Fleckenstein zijn aandelenbeleggers heel erg stoer op dit moment. Zij denken dat zolang de Fed tapert, het allemaal wel goed komt. Dit zal ook wel gebeuren, maar de aandelenmarkten zullen een dalende lijn laten zien zolang bestuurders blijven taperen.

Terug naar overzicht