Kosten d.m.v. spreads op het aankopen van aandelen

24 oktober 2013 |

Wij adverteren en staan bekend als de website die beleggen aanbiedt waarover men kan beleggen zonder daarvoor transactiekosten te betalen per transactie voor het kopen van aandelen. Vooral voor de kleine belegger kunnen de enorm hoge transactiekosten, die in geen verhouding staan tot de waarde van de transactie, het beleggen verpesten. De kosten die gemaakt worden per transactie via ons platform zijn terug te vinden in de spread. Dit is de spreiding tussen de aankoop en verkoop koers.

Voorbeeld kosten op aandelen kopen via Flexbeleggen.nl

Binnen de markt liggen de prijzen per transactie op aandelen gemiddeld tussen de 6,00 euro en 8,50 euro. Er kan redelijk wat verschil in zitten, maar dit is wat de grootste brokers gemiddeld rekenen. Hierbij hebben we gekeken naar tarieven van Lynx, Alex en Binckbank.

Voor de aankoop van 50 aandelen Phillips rekent het platform van Flexbeleggen slechts 1,00 euro in de vorm van de spread.

Groot verschil in kosten in spread is dat men betaald naar ratio wat men verhandeld. Zo is een kleine ook voorzien van slecht heel weinig transactiekosten. Groot voordeel van handelen met een spread is dat deze kosten slechts éénmaal in rekening worden gebracht.

Als u 50 aandelen Phillips had gekocht via een andere broker die bijvoorbeeld 7 euro per transactie rekent en u verkoopt deze aandelen weer dan dienen nogmaals transactiekosten betaald te worden. Totale kosten voor de gehele transactie komen daarbij uit op 14 euro. Dit is dus veertien keer zo hoog als de kosten die u betaald via het platform van Flexbeleggen.nl.

Terug naar overzicht