Meer winst voor ASR

7 maart 2013 |

De moedermaatschappij van ASR, met merken als De Europeesche, De Amersfoortse en Ditzo, heeft onlangs bekend gemaakt dat de nationale verzekeraar ASR in 2012 20 procent meer winst heeft gemaakt dan in het jaar daar voor.

In 2012 wist ASR een nettowinst van 225 miljoen euro te boeken, waar het in 2011 bleef steken op een winst van 212 miljoen euro. De winst van de schadeverzekeringen daalde, vooral door de moeilijke economische omstandigheden, van 145 miljoen euro tot 59 miljoen euro, een winstdaling van maar liefst bijna 60 procent. Dat werd echter ruimschoots gecompenseerd door de levensverzekeringen die met 275 miljoen meer dan twee keer zo hoog was dan in het jaar daarvoor. Bij de overige segmenten was er echter een verlies van 79 miljoen euro te noteren, met name door afschrijvingen op vastgoed.

Meer claims, hogere premies

Bij het schadebedrijf worden door de economische problemen in Nederland steeds meer claims ingediend, terwijl de klanten daardoor ook steeds kritischer gaan kijken of een verzekering wel daadwerkelijk nodig is. Hierdoor zijn volgens bestuursvoorzitter Jos Baeten de resultaten van het schadebedrijf dan ook iets om niet tevreden over te zijn. Volgens hem moet ASR hun producten vereenvoudigen en zorgen dat ze vooral daar dekking bieden waar het echt nodig is. Doordat er vorig jaar meer claims zijn ingediend zijn de premies al verhoogd voor zowel de autoverzekeringen als de brandverzekeringen.

Terug naar overzicht