Neem risico’s in 2014

5 december 2013 |

Het duurt nog maar een paar weekjes voordat 2014 zijn intrede maakt. Iedereen probeert te voorspellen hoe het jaar eruit zal gaan zien. In dit artikel komen verschillende banken en kenners aan bod met hun visies en gedachtes over het aankomende jaar.

Volgens Schroders (vermogensbeheerder) zal de markt er in 2014 stabieler uitzien dan de vorige jaarwisseling. In het aankomende beleggingsjaar zullen de centrale banken weer centraal staan. De Rabobank wijst erop dat de VS het komende jaar aan een economisch herstel moet werken maar door de eurocrisis kan dit proces vertragen.

Pimco (Amerikaanse vermogensbeheerder) denkt dat Japan het meeste schade gaat aanrichten als het komt op de wereldeconomie. ING heeft deze gedachtes over China en waarschuwen ook hiervoor. Schroders kan niet met zekerheid zeggen of de inflatie of deflatie van toepassing zal zijn in 2014.

Favoriet in 2014 zullen de aandelen zijn in de verschillende beleggingscategorieën. Robecco, Van AllianzGI en Kempen zijn allen positief ingesteld. AllianzGi laat weten dat beleggers op zoek zijn naar lange termijn rendementen die hoger zijn dan de inflatie. De aandelen zullen in 2014 profiteren van de opkomende economie. De winst zal oplopen en de investeringen nemen toe.
De bedrijven in Europa zijn op dit moment goedkoper dan die in Amerika, waardoor ze een beter rendement hebben. Durf te beleggen en te investeren in dan ook het advies. Het zal worden beloond aldus Schroders.

Er zullen op de markt van de grondstoffen twee processen actief blijven, namelijk de productie van schalie-olie en schaliegas. Volgens Kempen staat Amerika op het punt om onafhankelijk te worden van energie. Daarom hebben de gas- en olieprijzen weinig potentie. Grondstofbeleggers raden aan om in industriële metalen te gaan investeren zoals platina, koper, lood en palladium, deze grondstoffen profiteren het meest van de groeiende economie.

Terug naar overzicht