Nikkei blijft stijgen

3 april 2014 |

De beurs in Tokio blijft maat stijgen. Ook donderdag bleef de stijging doorzetten. De stemming was al erg positief omdat er nieuwe stimuleringsmaatregelen in China zijn. Ook daalt de Japanse yen nog steeds en er was een nieuw record van de S&P 500 in Amerika. De Nikkei index sloot met 0,8% in de plus en eindigde op 15.071,88 punten.

Bedrijven in Japan die bouwmachines produceren konden goed profiteren van conclusie die de Chinese overheid had genomen. Ze besloten namelijk om de aanleg van de spoorlijnen in China te versnellen. Daarnaast gaat Peking ook de belasting voor kleine bedrijven verlagen. Dit doen ze om de economie te stimuleren. Hitachi Construction Machinery steeg met 0,6% en Komatsu, ook een bouwmachine bedrijf, steeg met 1,8%. En dit allemaal door de infrastructuurplannen.

Ook diverse beurzen in het oosten gingen omhoog, niet ontzettend veel maar toch. In HongKong sloot de Hang Seng met 0,1% hoger en in Sydney ging All Ordinaries omhoog met 0,1%. Helaas zakte de Kospi in Seoul met 0,2%.

Terug naar overzicht