Omzet Apple stijgt dankzij iPhone

25 april 2014 |

Het Amerikaanse softwarebedrijf Apple wilt voor 30 miljard dollar aan aandelen terug gaan kopen. Ook wilt het bedrijf het kwartaaldividend verhogen met acht procent. Het bedrijf maakte dit afgelopen woensdag bekend. Apple denkt dat ze het komende kwartaal een mindere omzet gaan draaien. Het totaalbedrag waar Apple aandelen terug wilt gaan kopen staat nu op 90 miljoen dollar. Het bedrijf liet al eerder weten dat ze van plan zijn om aan het eind van 2015 voor 60 miljard dollar aan aandelen terug gaan kopen.

In het tweede kwartaal had Apple een omzet van 45,6 miljard dollar, dit komt neer op zo’n 33 miljard euro. Analisten hadden een stuk minder verwacht namelijk 43,7 miljard dollar. Ook was de winst per aandeel hoger dan de verwachtingen namelijk 11,62 dollar in plaats van de verwachte 10,15 dollar. De omzet van Apple ging omhoog met 5 procent.

In maart 2014 wist Apple 43,7 miljoen iPhones te verkopen, 16,35 miljoen iPad en gingen er 4,1 miljoen Macs over de toonbank. De verkoop van de iPhone steeg met 17 procent, dit was niet verwacht! iPads werden daarentegen met 16 procent minder verkocht en de Mac computers werden 5 procent meer verkocht.

De verwachtingen van Apple zijn dat de omzet gaat dalen met zo’n 37 miljard dollar. De vrezen dat de markt verzadigd is. Ook zouden mensen goedkopere smartpohones en tablets willen kopen. Een ander deel denkt dat het bedrijf haar kracht verloor toen Steve Jobs (eigenaar) overleed.

Terug naar overzicht