Onderzoeker Alzheimer naar Amsterdamse beurs

25 september 2014 |

Probiodrug, een Duits biotechnologiebedrijf, is van plan om naar de beurs in Amsterdam te gaan. Het bedrijf doet onderzoek naar diverse behandelingsmethodes voor Alzheimer patiënten. Probiodrug maakte afgelopen donderdag bekend naar de beurs te willen gaan. Ze willen zich dan vooral gaan richten op ontwikkelingen van verschillende medicijnen die de voortgang van de ziekte Alzheimer kunnen stoppen of vertragen.

Volgens het Duitse bedrijf is hier nog niet een duidelijke markt in en ze zijn dus een van de eersten die hiermee de beurs op gaan. De meeste medicijnen die nu op de markt te verkrijgen zijn, hebben slechts effect op de symptomen van Alzheimer en pakken niet de bron aan, volgens het bedrijf.

Op dit moment heeft het Duitse Probiodrug drie soorten medicijnen in de ontwikkeling. Hiervan zijn er twee nog in de ontwikkelingsfase. Het andere medicijn is het in een volgend stadium: er zijn voorbereidingen in volle gang om proeven te doen met patiënten. Deze proeven beginnen begin 2015. Probiodrug wilt met deze opmars naar de beurs nieuw kapitaal ophalen. Het is nog niet bekend om welke bedragen het gaat. Ook is het nog onduidelijk wanneer ze naar de beurs willen. Kempen & Co, Close Brothers Seydler Bank en Petercam gaan het bedrijf assisteren.

Terug naar overzicht