Optimisme is de trend voor 2014

17 december 2013 |

Op dit moment zijn aandelen de aantrekkelijkste en belangrijkste beleggingscategorie. Ook al zijn er flinke koersstijgingen. Er moet een goede verdeling zijn van kwaliteit, groei en waarde van aandelen. De beste tip die Patrick Beijersberg, geregistreerd beleggingsanalist van de VEB, heeft is om naar aandelen te zoeken die laag in de waardering staan, maar dan in het bijzonder relatief. Hij bedoelt met een lage waardering, lager dan de waarderingen die dezelfde aandelen hadden in de afgelopen tijd.

Patrick Beijersbergen is onder anderen hoofdeconoom, vermogensbeheerder, beleggingsadviseur en analist bij diverse vermogen beheerders en banken. Daarom maakt hij veel aspecten mee in de Nederlandse beleggingspraktijk. Begin jaren 90, tijdens zijn economiestudie, rommelde hij met weinig succes aan met opties. Het echte beleggen doet Beijersbergen pas sinds 1996. In die tijd is hij ook begonnen als beleggingsadviseur bij de ING. Hij wilde meer gaan schrijven over beleggen en is in 2007 begonnen bij de Vereniging van Effectenbezitters.

De trend volgens Patrick Beijersbergen is optimisme. En dat is ook niet zo gek. De financiële wereld is bezig met een klim, de berichten uit de economische wereld worden positiever. Amerikaanse beurzen staan weer op recordniveaus, en in Europa zijn de lijnen ook stijgend. Het is duidelijk dat de aandelenkoersen zich snel herstellen.

Terug naar overzicht