Oranjewoud meer waard en uitgifte obligatie Unilever

29 juli 2013 |

De waarde van ingenieursbedrijf Oranjewoud is met 6 procent gestegen. Reden hiervoor was de opdracht die dochteronderneming Strukton binnen wist te slepen voor de bouw van een deel van een nieuw metronetwerk in Saoedi-Arabië. Hiermee is een bedrag van bijna 1 miljard euro gemoeid. Voor Strukton betekent dit direct de grootste opdracht ooit.

In Dublin is de grootste prijsvechter van Europa, Ryanair, gezakt met 2,7 procent. Oorzaak hiervan is de daling van de winst in het eerste kwartaal van zijn boekjaar als gevolg van onder andere hogere brandstofkosten.

Het Franse voedingsmiddelenbedrijf Danone zag hun waarde in Parijs met 3 procent stijgen als gevolg van een hogere omzet in het tweede kwartaal dan verwacht. Met name babyvoeding zag in China een sterke toename in de verkoop.

Ten opzichte van de dollar is de euro in vergelijking met afgelopen vrijdag ietsje meer waar geworden, 1,3295 dollar tegen 1,3259 dollar van vrijdag. Met 104,55 dollar is de prijs van Amerikaanse olie 0,1 procent gedaald. Brentolie werd daarentegen 0,2 procent duurder en steeg tot 107,42 dollar.

Uitgifte euro obligatie door Unilever

Uit bronnen rond het bedrijf blijkt dat Unilever voornemens is om voor het eerst sinds 2008 weer een obligatielening in euro’s uit te geven, aldus persbureau Bloomberg afgelopen maandag.

Unilever is voornemens om obligaties met een looptijd van 7 jaar uit te geven tegen een gemiddeld rendement dat 30 tot 35 basispunten hoger zou moeten uitvallen dan het vergelijkbare gangbare tarief. Volgens data van Bank of America Merrill Lynch was het gemiddelde rendement voor ‘investment grate’ -obligaties in euro’s afgelopen maandag op 2,14 procent.

Informatie over leningen kunt u vinden op Nederlandleent, het geeft een duidelijk en eerlijk beeld over lenen en de velen mogelijkheden.

Terug naar overzicht