Pas op met slecht beleggen

17 november 2013 |

Jeroen Blokland, portefeuillemanager van Robeco ONE, vindt dat mensen die beleggen veel meer tijd en energie moeten stoppen in het ontwijken van foute beleggingen. Ook moeten ze weten dat je rustig moet kunnen afwachten en geduld moet hebben. Jeroen deelt zijn beleggingsfilosofie.

Blokland belegt al sinds zijn studietijd. Het was toentertijd een rage op het internet, alle aandelen schoten omhoog. Hij vond dat hij het kalm aan moest doen en samen met zijn broer kocht hij een calloptie op het bedrijf Unilever. Nog op diezelfde dag hebben zij het met een goede winst weer kunnen verkopen.

Jeroen zegt dat veel beleggers al hun tijd en energie stoppen in het zoeken naar de beste beleggingen die er zijn. Je moet minstens net zoveel energie stoppen in het ontwijken van slechte keuzes. Wat is er mis met een iets minder goede keuze, die betrouwbaar is, in plaats van een slechte keuze waarbij je verlies draait.

Beleggen is iets wat je doet over een langere periode. Dit is al vaak gezegd maar geduld zijn is een van de belangrijkste dingen. Ga niet bij de pakken neerzitten als het even niet loopt zoals gehoopt. Zorg ervoor dat je kritisch bent, en blijf bij je keuze als dit goed voelt.

Terug naar overzicht