Populairste beleggingsfondsen

28 oktober 2013 |

Uit recent onderzoek van de Morningstar is gebleken dat Apple bij de beleggingsfondsen nog steeds een hot item is. Toch werd het aandeel Apple onlangs van de troon gestoten. Niemand minder dan Google was de boosdoener. Daarmee is het aandeel Google nu het meest populair onder beleggingsfondsen.

Het aandeel Apple staat nu op een nog steeds verdienstelijke tweede plaats. Microsoft heeft inmiddels Exxon Mobil verstoten en staat nu op een derde plaats.

Op de vierde en vijfde plaatst van de lijst met meest gehouden aandelen vinden we de financials Wells Fargo en J.P. Morgan terug. Dit betekent dat naast Exxon Mobil ook onder andere Johnson & Johnson plaats moesten maken.

Techaandelen maken de dienst uit
Op dit moment bestaat de top 3 van de lijst uit technologieaandelen. Dat is voor het eerst sinds 2010 weer het geval. De reden hiervoor is volgens kenners het feit dat beleggers weer op zoek zijn naar groei omdat ze weer vertrouwen hebben. Volgens Chris Grisanti, portfoliomanager bij het Amerikaanse Grisanti Capital Management, zit er weer een stijgende lijn in de economie, waardoor outperformance van groeiaandelen wordt verwacht. Tevens gaf hij te kennen dat volgens hem de markt voor dividendaandelen overvol is.

De top 10 van aandelen wordt nu dus gedomineerd door de techaandelen, waardoor het dividendrendement van de top 10 licht gezakt is van 2,61 procent naar 2,58 procent.

Koers aandeel Google doorbreekt 1000 dollar grens

Analist Rick Summer van Morningstart is absoluut niet enthousiast over het aandeel Google, ondanks dat het onder beleggingsfondsen momenteel heel populair is. Doordat de koers al sterk is opgelopen en zelfs al door de 1000 dollar grens heen brak, hetgeen een stijging van zo’n 45 procent sinds het begin van het jaar betekent, is het volgens Summer geen mooie kans meer.

Terug naar overzicht