Positief vooruitzicht Europese aandelen

25 december 2013 |

Peter Oppenheimer, hoofd van Global Equity Strategist van het bedrijf Goldman Sachs, zegt dat het merendeel van de aandelen goed gepresteerd heeft in 2013. Toch, zegt hij, is de aandelenbeurs nog herstellende. Daarom zijn zij vooruitstrevend op de aandelen.

Oppenheimer stelt dat de Europese aandelen vooral zullen aankomen op winstgroei. Zij zullen niet alleen het vertrouwend baseren op hoge taxaties als drijfveer. Zij zien dit als een karakteristiek kenmerk van de overgang van hoop naar een periode van groei. Volgend jaar, in 2014, wordt er verwacht dat de groei voor Stoxx 600 zo’n 14% zal zijn. Voor het jaar erop, 2015 verwachten ze daar bovenop nog 13%.

Oppenheimer verwacht dat de cyclische aandelen het goed blijven doen. Deze aandelen deden het sowieso sinds afgelopen zomer beter dan andere aandelen uit diverse sectoren. De grondstoffensector en de industriële sector zullen hierop een uitzondering zijn. Peter Oppenheimer gaat verder met zijn verhaal: ze hebben ook nog andere veranderingen toegepast in diverse sectoren. Een van de belangrijkste, en grootste, is dat ze op dit moment overwogen zijn bij verschillende banken. Zo kijken ze bijvoorbeeld naar sectoren die hun voordeel kunnen halen uit de Europese groei. Ook kijken ze naar stijgende obligatierendementen, zoals verzekeringen. Tevens kijken ze naar onderwerpen zoals de gezondheidszorg, die vaak ondergewaardeerd wordt. En als laatste wordt er aandacht besteed aan de groei wereldwijd wat betreft technologie, luxe goederen en auto’s.

Volgens Goldman Sachs zal de stijging van de Amerikaanse koersen wat ingetogener zijn. Ze hanteren een koersdoel van 1900 punten eind 2014 voor S&P 500. Dat is zo’n 6% stijging in vergelijking met nu.

Terug naar overzicht