Recordomzet voor Aalberts Industries

26 februari 2013 |

Ondanks de verslechterde economie en faillissementen links en rechts heeft industrieel toeleverancier Aalberts Industries zowel de omzet als de winst over 2012 verder zien toenemen. Met 2,02 miljard kwamen de opbrengsten uit op een recordhoogte. Ook de nettowinst kwam op een recordhoogte van 152,1 miljoen euro. De ebita (operationele winst) is volgens Aalberts gestegen tot 219,1 miljoen euro, een stijging van 5 procent.

Verdere groei

Door de aanhoudende focus en een sterke verbetering van de product- en technologieportfolio verwacht Aalberts Industries voor 2013 zelfs een nog verdere groei van zowel omzet als winst. Tevens zullen ook de investeringen omhoog gaan.

Divisies

Ook in de divisie Industrie Services was er een lichte groei van 3 procent waarneembaar, echter was die groei vooral te dank een de verschillende overnames. De overnames niet meegerekend was er namelijk een daling van ongeveer 4 procent over deze tak.

In de divisie Flow Control nam het bedrijfsresultaat zelfs met 8 procent toe, terwijl de omzet met 5 procent is gestegen. Daarnaast bleef de markt voor bouwinstallatie in Europa moeilijk, terwijl er in Noord-Amerika wel een lichte verbetering waarneembaar was. Vooral in de voormalige Sovjetunie landen boekte Aalberts goede vooruitgang in de olie- en gasmarkt. Met name in Polen en Rusland werd de productiecapaciteit verhoogd.

Aandelen Aalberts Industrie noteren nu 16,32 euro. 1,06% lager dan het slot van gister. De AMX-Index waar Aalberts aan genoteerd staat noteert op dit moment een verlies van 1,10%.

Terug naar overzicht