Risico aandelen daalt

13 maart 2014 |

Volgens Invesco, een vermogensbeheerder, zullen de aandelenkoersen weer omhoog gaan dankzij het herstel van de banken en de winstgroei. De voorkeur ligt vooral bij aandelen die een goede groei laten zien in hun winst. De vermogensbeheerder zegt dat de risico’s die aandelen met zich mee brengen, een stuk lager liggen dan de twee jaren hiervoor. Het gaat dan wel over Europese aandelen.

Het bedrijf is erg positief over aandelen en verwachten dat de koersverloop positief zal gaan. Dit baseren ze op het feit dat veel banken in een veel betere situatie zitten en dan er stukken minder economische onevenwichtigheden zijn in de wereld.

Wat ook leuk is, is dat in veel landen en werelddelen de tekorten omslaan naar overschotten. Er zijn wel plaatsen waar de tekorten hoog zijn, maar dit zal allemaal gaan dalen volgens een prognose. De eurozone gaat groeien, niet veel, rond de 1%, maar groei is goei. Veel bedrijven kunnen ook gaan profiteren van de internationale spreiding. Invesco verwacht dat bedrijven in Europa met 10% zullen groeien op winstgebied.

Beleggers zullen zich moeten gaan richten op bedrijven die winst gaan boeken en niet op bedrijven met hoge dividendrendementen.

Terug naar overzicht