Stijgers en dalers in de aandelenmarkt afgelopen week

24 maart 2013 |

Op het bedrijfsvlak zal vanwege een beleggersdag maandag TNT Express volop in de belangstelling staan. Er zouden geen overnamekandidaten meer zijn volgens Corné van Zeijl, portefeuillemanager van het SNS Nederlands Aandelenfonds, waardoor de pakketbezorger met een autonome strategie zal moeten komen als antwoord op de moeilijke omstandigheden op de Europese markt. Daar haalt TNT namelijk twee derde deel van zijn omzet uit.

Aanstaande donderdag zullen aandeelhouders van Randstad en Nutreco worden bijgepraat, omdat zowel de Euronext als NYSE op Goede Vrijdag gesloten zal zijn.

Afgelopen week stonden met name de financials en de cyclische waarden onder druk. Met name ING en ArcelorMittal kregen flinke klappen en waren elk bijna 9 procent minder waard.

Daarentegen waren het juist de defensieve aandelen die het juist wel weer goed deden. De grootste stijgers in de AEX Index waren namelijk Reed Elsevier, Ahold en Unilever. Volgens ingewijden is het echter nog te vroeg om van een risk off te spreken.

Ook midkappers CMS en Ziggo waren opvallende dalers, want beide fondsen lieten een daling van 7,5 procent op weekbasis noteren. Beleggers kregen dan ook het advies voor het fonds om deze te verlagen van ‘kopen’ naar ‘houden’. Daarnaast zou het tijd zijn om de recente koerswinst in CSM te verzilveren. Aandelen kopen in deze fondsen viel dan ook zeer tegen deze week.

Nadat Barclays er niet in was geslaagd om een pakket aandelen van 2 grootaandeelhouders van Ziggo door te verkopen en daaarom zelf met een pakket ter waarde van 14 procent is blijven zitten, heeft het aandeel Ziggo flink ingeleverd.

Terug naar overzicht