Tesla-aandelen verkocht door Toyota

24 oktober 2014 |

Daimler heeft zijn Tesla-aandelen verkocht en nu wilt Toyota dat ook gaan doen. De financiële krant uit Japan, Nikkei, schrijft dit vandaag. Toyota en Tesla bevestigen dit bericht (nog) niet. In 2010, en wel in mei, investeerde het autobedrijf Toyota 50 miljoen dollar in Tesla. Hiervoor zou Toyota 2,5% van de aandelen in het bezit krijgen. Het uiteindelijke percentage is niet bekend gemaakt.

Al sinds 2012 is Tesla de acculeverancier van de Japanse autobouwer voor de elektrische auto die ook in de VS verkocht wordt (de Toyota RAV4). Het contract wat ze hebben loopt eind 2014 af. Volgens de CEO van Tesla, Elon Musk, wil het bedrijf weer een deal sluiten met Toyota voor de komende 2 a 3 jaar.

De waarde van een aandeel van Tesla is op dit moment rond de 235,29 dollar. Toen Toyota geïnvesteerd had in Tesla, stond de koers van zo’n zelfde aandeel op 17 dollar. Toyota heeft hiermee dus flink wat winst kunnen behalen, hetzelfde geldt voor Daimler. In 2009 had Daimler 9% van de Tesla-aandelen ingekocht voor het bedrag van 39 miljoen euro. Na twee maanden werd er alweer 5% verkocht. De overige 4% bracht zo’n 613 miljoen euro op voor Daimler.

Terug naar overzicht