TNT Express en PostNL fors onderuit

14 januari 2013 |

Nadat vanmorgen bekend gemaakt werd dat de overname door UPS nu helemaal van de baan is, kwamen beide aandelen in een vrije val. TNT Express noteerde in de ochtend een verlies van meer dan 50%. Later kwam het aandeel TNT Express iets terug met een verlies van 41%.

Het aandeel staat hiermee ver onder de koers dat het had voor het bod gedaan werd door UPS. Veel beleggers zijn niet blij dat het bedrijf geen visie voor de toekomst heeft doordat TNT Express er vanuit is gegaan overgenomen te zullen worden. Beleggers verwijten TNT Express dat er te weinig rekening is gehouden dat Europa niet in zou stemmen met de overname.
Het bedrijf zal een nieuwe duidelijke koers moeten uitzetten om het vertrouwen van beleggers terug te winnen om weer te handelen in TNT Express. Een andere mogelijke overname lijkt zeer ver weg.

PostNL heeft een groot aandeel in TNT Express en verliest daarmee een groot deel van haar beurswaarde. PostNL wilde met het geld van de verkoop de tekorten in de pensioenen vullen. Hoe dit nu opgelost gaat worden is nog onduidelijk.

De overname is gestuit op bezwaren van Europa, UPS zou een te groot marktaandeel krijgen waardoor er een oneerlijke concurrentiepositie zou ontstaan.

Terug naar overzicht