Top Rabobank krijgt geen bonus

13 april 2013 |

Rabobank vindt het niet gepast om hun topbestuurders een bonus toe te kennen over 2012. Over een jaar waarin zowel Rabobank zelf als hun klanten zoveel last hadden van de economische tegenwind moeten aldus de bank niet de topbestuurders alsnog de variabele bonus krijgen uitgekeerd. Een en ander is gepubliceerd in het jaarverslag van de Rabobank dat dinsdag openbaar is gemaakt.

Toch werd er in 2012 nog 200.000 euro aan bonussen uitgekeerd aan het vijftal bestuursleden. Dat betrof echter de bonussen over het jaar 2011. In 2011 werd zelfs nog voor een totaalbedrag van 1,7 miljoen euro aan variabele beloning uitgekeerd voor de prestaties in 2010.

Door een eenmalige afkoop van een vervroegde pensioenregeling die is komen te vervallen was Rabobank vorig jaar in totaal 11,5 miljoen euro kwijt aan de raad van bestuur, 1,2 miljoen meer dan in 2011. Sinds 2008 is het vaste salaris van de top van de Rabobank niet meer gewijzigd.

In het jaarverslag wordt ook nog even kort in gegaan op het Libor-fraudeschandaal waarvoor Rabobank vorig jaar werd gedaagd in een aantal civiele rechtszaken in de Verenigde Staten. Volgens Rabobank zijn alle tot op heden ingestelde procedures ongegrond.

Terug naar overzicht