Twitter aandelen kopen

7 november 2013 |

De nieuwe introductieprijs voor het aankopen van een aandeel op Twitter is vastgesteld op 26 dollar. Het mediabedrijf heeft dit via social media kanalen de wereld in gebracht. In eerste instantie was het al bekend dat Twitter tussen de 25 en 28 dollar per aandeel verwachtte uit te komen. Specialisten zeiden toen al dat de uiteindelijke prijs een stuk hoger komt te liggen, het lijkt zodoende een goede start om Twitter aandelen te kopen.

Wat gaat Twitter doen tegenover Groupon en LinkedIn?

De uiteindelijke beursgang van Facebook in mei 2012 is nog de grootste voor een internetbedrijf. We gaan nu zien wat het Twitter aandeel gaat doen en de waarde van 26 dollar per aandeel geeft Twitter een marktwaarde van maarliefst 14 miljard dollar. Hiermee streeft het bijvoorbeeld Groupon voorbij maar moet het nog passen voor LinkedIn en Facebook.

Stap vandaag nog in op het Twitter aandeel

Uiteindelijk is de vraag groot naar het Twitter aandeel en deze is vanaf vandaag ook verhandelbaar en wellicht verstandig om op in te stappen. Twitter heeft ook nog eens 10,5 miljoen aandelen achter de hand als er extreme vraag komt naar het aandeel. Of Twitter de verwachtingen kan namaken is de grote vraag.

Analyst Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger geeft het advies af om voorlopig nog even geen Twitter aandelen te kopen, de zeepbel moet eerst even verdwijnen en daarna is het verstandig te kopen: “Het is een grote hype, vooralsnog een zeepbel.”

Terug naar overzicht