Uitbreiding handel in ETF’s, Ishares, Trackers

18 december 2012 |

Vanaf heden is de handel in ETF’s (Exchange Traded Fund) op ons platform uitgebreid. ETF’s en Ishares waren al verhandelbaar, maar het scala aan ETF’s is nu nog verder uitgebreid.

ETF’s, ook wel trackers in Nederland genoemd, is een nieuwe manier van beleggen. Hierbij maakt de belegger gebruik van de eigenschappen van een beleggingsfonds, de eigenschappen van afzonderlijke aandelen en andere financiële producten.

In het algemeen is ETF een portefeuille met effecten die een bepaalde marktindex evenaren. Een bekend voorbeeld is een ETF op de AEX-index, maar ondertussen zijn er vele andere mogelijkheden op het gebied van handelen in ETF’s. Denk hierbij aan een ETF op olie, waarin diverse olie gerelateerde aandelen zitten, maar ook contracten op Crude Oil en Brent Oil.

Handelen in ETF’s is zonder enige vorm van transactiekosten en is op basis van een hefboom. Het platform zal op de meeste ETF’s een minimaal eigen vermogen van 7,00% vragen. Na het openen van een positie dient minimaal 2,00% onderhoudsmarge op de rekening aanwezig te zijn.

Terug naar overzicht