Uitleg

Beleggen met een hefboom

Uitleg beleggen Bij is het mogelijk met een klein bedrag grote winsten te boeken. U maakt namelijk gebruik van de hefboomwerking. Dit houdt in dat u de koersbeweging van het aandeel vergroot tot soms wel 10 keer.

Meestal wordt een eigen inbreng van 5% a 10% gevraagd voor het openen van een positie in een aandeel, grondstof of index. De rest van het aankoopbedrag wordt gefinancierd. Een koersstijging van 1% levert dan een winst van 10% op over het geïnvesteerde bedrag.

Rekenvoorbeeld

Een voorbeeld:
U koopt 50 aandelen Philips à 20 euro = 1,000 euro.
Om deze positie te openen heeft u 10% van die 1,000 euro nodig = 100 euro

De koers stijgt naar 22,00 euro, u winst is 50 x 2 euro = 100 euro.

Als de koers tegen uw positie in beweegt zal het verlies van uw 100 euro afgehaald worden.

Een voorbeeld:
Het aandeel Philips daalt naar 19,50. U geeft het vertrouwen op en verkoopt voor deze prijs.

Uw verlies is dan 50 x 0,50 euro = 25 euro.

Het aanbod

U hoeft niet alleen te handelen in aandelen of indices. Het platform biedt alle mogelijkheden om een breed scala van beleggingen in uw portfolio te hebben: grondstoffen zoals goud en zilver, olie, aardgas of valuta’s (forex).

Het platform

U handelt via het handelsplatform van . Dit is een zeer duidelijk platform waarbij u gratis realtime koersinformatie krijgt. Zo handelt u altijd tegen de op dat moment geldende koersen.
Door de simpele indeling van het platform is dit voor iedereen toegankelijk.

Het platform biedt mogelijkheden om in een later stadium gebruik te maken van technische analyses.

Stop Loss

Om verliezen te beperken kunt u een stop-loss inleggen. Hierbij stopt de positie automatisch als de koers van het product waarin u handelt teveel verlies oplevert. U kunt NOOIT meer verliezen dan u op uw rekening heeft staan. Posities die tot teveel verlies leiden zullen automatisch gestopt worden.

Altijd plaats voor short selling

In tegenstelling tot veel andere aanbieders is het mogelijk om aandelen, grondstoffen, indicies etc. te verkopen en deze later terug te kopen. Verwacht u bijvoorbeeld dat de olieprijs flink onderuit zal gaan, dan verkoopt u uw olie, met als doel deze later weer terug te kopen tegen een lagere prijs. Het verschil is dan uw winst.

Plus500 UK LTD is geautoriseerd en gereguleerd door de FCA (Financial Conduct Authority).
Plus500 CY LTD is geautoriseerd en gereguleerd door de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission).