Unit4 overgenomen door Avent

18 november 2013 |

Avent International, een investeringsbedrijf, gaat een premie betalen van 32% van de lopende aandelen van het internet- en softwarebedrijf Unit4. Het bestuur van Unit4 en de grote aandeelhouders gaan akkoord gegaan met deze verkoop.

Vanmorgen nog voordat de handelsbeurzen geopend waren, werd de overname bekend gemaakt door Unit4 en Avent International. Er wordt een premie van 32,4% betaald door het private equity-huis over de slotprijs van maandag 11 november. Dit betekent dat het bedrijf een waarde van zo’n 1,2 miljard euro heeft.

Het bedrijf Unit4 komt uit Sliedrecht. Dit bedrijf levert onder anderen e-commercediensten en zakelijke software. De wereld waarin Unit4 zich bevindt verandert snel. Door de vele veranderingen in de wereld van software denkt Unit4 zich beter te kunnen bewerkstelligen. Avent gaat bijvoorbeeld diverse overnames doen en bepaalde investeringen.

Avent International is van origine een Engels bedrijf. Het is een internationale investeerder op hoog niveau. Ze werken niet uitsluitend op de technologie- en mediamarkt. Avent investeert bijvoorbeeld in diverse merken en bedrijven die ook in Nederland bekend zijn zoals Radio 538 (verkocht), Douglas en Mediq.

Sinds de overname stonden de aandelen van Unit4 8,5% hoger.

Terug naar overzicht