Vrouw Imtech bezit aandelen pretpark

5 augustus 2014 |

De vrouw van de Poolse topman van het bedrijf Imtech had een aandeel in het pretpark Adventure World Warschau. Het gaat om aandelen dat het technische dienstverleenbedrijf zou gaan bouwen in Polen, aldus Het Financieele Dagblad. Het moederbedrijf Imtech wist helemaal niks over de aandelen, laat het bedrijf weten aan de zakenkrant.

De vrouw van Thorsten Klee, Sylwia Klee, had via een vennootschap uit Luxemburg vijf procent van de aandelen in bezit. Het vennootschap heeft deze aandelen in dezelfde maand gekocht waarin Imtech Polen een grote klus ter waarde van miljarden binnen haalden om het park te gaan bouwen.

Het is niet helemaal duidelijk waarom Sylwia de aandelen in haar bezit had. Er wordt gezegd dat ze dacht dat het project Polen ten goede zou doen. Een andere bron laat weten dat haar man haar de aandelen liet kopen. Op deze manier moest het financiers van buitenaf ook hebben moeten overtuigen om het project te gaan financieren. Imtech zegt niks van deze constructie te weten. Volgens de regels had dit gemeld moeten zijn.

Het amusementspark heeft Imtech al eerder in de problemen gebracht. In 2012 bleek dat de top van Imtech in Duitsland en Polen boekhoudfraude gepleegd hadden bij het project. De top van het bedrijf in de loop van de tijd vervangen. Het aandeel was afgelopen week 45 cent waard, dit is een daling van een vijfde deel. In 2011 waren de aandelen van Imtech nog boven de 25 euro waard.

Terug naar overzicht