Wat is beleggen?

Als je nog nooit bezig bent geweest met beleggen dan vraagt u uzelf misschien af wat het is. U heeft misschien wel eens gehoord dat u er binnen een kort tijdsbestek veel geld mee kunt verdienen. Maar hoe kunt u veel geld verdienen met beleggen? Voordat u veel geld gaat verdienen is het verstandig om te weten wat beleggen precies is. Beleggen is simpelweg gezegd het geld steken in een beursgenoteerd bedrijf. Beursgenoteerde bedrijven handelen in aandelen. Dit zijn kleine stukjes eigendomsbewijzen van een bedrijf.

U kunt deze stukjes tegen een beursgenoteerd bedrag kopen. Door dit te kopen bent u voor een klein stukje eigenaar van bijvoorbeeld Google. Dit betekend dat u meedeelt in de winst en verlies van een bedrijf.

Aandelen kopen

Als u aandelen gaat kopen en verkopen dan kunt u het beste een account aanmaken bij Plus500. Dit is een online broker waarbij u over de hele wereld aandelen kunt kopen en verkopen. U kunt hierbij denken aan Nederlandse merken als Philips, maar ook buitenlandse merken als Google of Apple. Als u nieuw bent bij dan krijgt u altijd een gratis registratiebonus van € 25. Hiermee kunt u de eerste aandelen gratis kopen. Als u vervolgens meer aandelen wilt kopen dan kunt u echt geld storten op uw eigen handelsrekening bij Plus500. Hiervan krijgt u 30% stortingsbonus teruggestort op uw handelsrekening. Dit betekend dat u voor tientallen euro’s aan gratis aandelen kunt kopen.

Economische veranderingen

Als u interesse heeft in beleggen dan twijfelt u misschien aan de economische omstandigheden in de wereld. Toch kan het vooral nu slim zijn om in te stappen. Als de economie aantrekt dan kunnen uw goedkope aandelen ineens veel geld waard worden. U kunt zo een rendement van soms wel duizenden euro’s verdienen. Uiteraard betekend beleggen wel dat u er veel tijd en geduld voor moet hebben. U moet inspelen op het juiste moment en het beleggingsnieuws in de gaten houden. Dit is de gok en het spel van beleggen en dat maakt het juist zo interessant.