Zalando naar de beurs

8 september 2014 |

Vorige week werd naar buiten gebracht dat de Duitse webshop Zalando naar de beurs wilt. Zalando is de grootste verkoper van schoenen en kleding van Europa. Het plan is om naar de beurs in Frankfurt te gaan. Er werd al langere tijd gespeculeerd dat de populaire webshop naar de aandelenmarkt wilde gaan.

Het bedrijf, wat uit Berlijn komt, heeft aangegeven dat ze in het komende half jaar een belang tot elf procent te willen gaan verkopen. Ze geven verder geen details vrij over precieze tijdstippen en tijdsvlakken. Wanneer ze daadwerkelijk de beurs op gaan, hangt af van verschillende omstandigheden. Kenners zeggen dat ze waarderin van Zalando tussen de 4 en 5 miljard euro zal uitkomen en moet zo’n 750 miljoen euro opbrengen via de beurs.

Bestuurslid Rubin Ritter zegt dat deze stap een logische volgende is voor de ontwikkeling van het bedrijf. Zalando is een succesvolle webshop die producten verkoopt in 15 landen in Europa. Het eerste halve jaar van 2014 heeft het bedrijf een recordomzet behaald van minstens 1 miljard euro. In 2013 leden ze een verlies van 109 miljoen euro dus ze gaan de goede kant op.

Op de beurs zal Zalando nieuwe aandelen gaan uitgeven. De grootaandeelhouders houden hun belangen en zij zullen geen aandelen hoeven te verkopen. Het Zweedse bedrijf Kinnevik is met 27% de grootste aandeelhouder. Zalando is het meest succesvol in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Terug naar overzicht