Zonder definitief akkoord stijgen de beurzen toch

17 oktober 2013 |

Hoewel de Amerikanen er nog niet uit waren hoe het schulden plafond probleem op te lossen, liepen de beurzen vandaag verder op de zaken vooruit. De beurzen in de VS stegen allemaal gemiddeld met bijna een heel procent. Iets dat analisten gister al opmerkte in dit artikel. Ook in Europa werd goede zaken gedaan waar de meeste beurzen netje in het groen sloten.

Toch waren er ook aandelen te koop voor minimale prijzen, dit door de mindere cijfers die bijvoorbeeld Ebay presenteerde. Toch al met al een zeer goede dag voor de belegger in aandelen.

Men verwacht dat er vanavond Amerikaanse tijd later een akkoord op tafel komt waar beide partijen hun handtekening onder willen zetten. Of er nog rek in de aandelenmarkt zit om verder omhoog te gaan blijft de vraag. Een tijdelijke oplossing zal beleggers toch enigszins achterdochtig achter laten omdat het probleem in februari weer de kop al zal steken.

Er zal meer worden gekeken naar de cijfers die de komende tijd gepresenteerd zullen worden door de bedrijven. Dit cijferseizoen kan volgens analisten wel eens het turningpoint worden. Of we gaan een stuk verder omhoog, of we gaan flink onderuit. Het gedobber rond de 15000 en 15500 punten op de Dow Jones zal volgens hen snel afgelopen zijn.

Terug naar overzicht