Zware handelsweek voor aandelen

7 april 2013 |

De beurzen kregen een behoorlijke klap te verwerken afgelopen week. Vooral de beurzen in Europa begonnen de week slecht met verliezen die zich de rest van de week verder voortzetten. Ook de beurzen in de VS lieten voor het eerst sinds tijden weer echte rode cijfers op de borden zien.

Bij het uitkomen van de banencijfers in de VS afgelopen vrijdag vielen de koersen verder naar beneden. Er was gehoopt op meer dan 200.000 nieuwe banen in de VS, maar de teleurstelling op de markten was groot toen deze slecht een cijfer van 88.000 liet ziet. De koersen vielen verder naar beneden. De AEX verloor over de gehele week meer dan 10 punten en staat daarmee onder de beginstand van dit jaar.

Ook aandelen kopen in de VS verloor aan populariteit, de beurzen sloten ook daar flink in het rood. Echter aan het einde van de handelsdag daar trokken de koersen weer iets aan.

De EUR/USD maakte flinke uitslagen de afgelopen week. In het begin van de week verloor het valutapaar bijna 2 cent en dook onder de 1,28. Echter herstelde de Euro zich aan het einde van de week en sloot op 1,30.

Er lijkt ook een einde te komen aan de hoge olieprijzen. Crude oil verloor over de hele week meer dan 5% van de waarde en komt daarmee weer terecht rond de 93 Dollar per vat.

Terug naar overzicht