Goud beleggen

Handelen in goud is hot

beleg in goud De handel in goud is populair. Door de onzekere tijden van de financiële crisis duiken veel beleggers en speculanten in de handel van goud. Er zijn echter vele manieren om in te spelen op deze trend.

Men kan een plak goud kopen en dit weer verkopen, maar dit is een beetje de ouderwetse manier. Buiten het feit dat men niet snel kan inspelen op koersschommelingen zit met ook met het probleem van het opslaan van dit waardevolle metaal.

Een andere optie is om aandelen te kopen in bedrijven die aan goudwinning doen. Deze aandelen lopen echter niet geheel gelijk met de goudprijs. Hierbij is het bedrijf zelf ook onderhevig aan diverse koersgevoelige factoren zoals stakingen en invloeden van het weer.

biedt binnen het platform twee manieren om te in beleggen goud

– Een directe belegging in goud waarbij men maar een klein percentage zelf hoeft in te leggen. Zo kan men optimaal gebruik maken van koersschommelingen in de goudprijs. Mocht men denken dat de goudprijs gaat dalen, dan biedt het platform ook de mogelijkheid om hier een short positie op te nemen.

– Een EFT goud waarin belegd kan worden via het platform is een ticker die gelijk loopt aan de goudprijs. Ook hier hoeft u zelf maar een klein percentage van het te handelen bedrag in te leggen.


Plus500 verzorgt real-time goudkoersen die geheel gratis zijn. Bovendien kunt gratis gebruik maken van de technische analysetools. Als u nu een rekening via ons opent krijgt u ter introductie meteen 25 euro tegoed op deze rekening. Hiervoor hoeft u nog geen saldo te storten.